Juhannuksen grillausniksit

Juhannus ja koko kesä on grillaamisen parasta aikaa ja ah, niin ihanaa touhua ja herkkua sun suuhun! Erilaisia raskaanpuoleisia grilliherkkuja on tarjolla paljon ja niissäkään ei ole mitään vikaa. Jos grilli kuitenkin tirisee usein ja hommasta haluaa tehdä terveellisempää, kannattaa ottaa muutama asia huomioon!

>> Klikkaa ja lataa ilmainen reseptikirja kesän terveellisiin ja herkullisiin grillaushetkiin

Tässä muutama vinkki vinkkerssön hiilloshommiin:

? Aloita kasviksista! Vietä kaupan HeVi-osastolla aikaa ja nappaa mukaan monenlaisia ja erivärisiä rehuja. Nyt satokauden aikana on helppo laajentaa kasvisten käyttöä siitä perus tomaatti-kurkku-lehtisalaattisetistä. Läjä erilaisia kasviksia mausteiden kanssa auttaa kumoamaan grillaamisen aiheuttamia karsinogeenien vaikutusta.

? Tiedosta rasvan käyttö. Esimerkiksi maissia ei tarvitse valella voilla alituiseen, jos sen pyöräyttääkin öljytilkan ja mausteiden kanssa folioon.

? Tiedosta alkoholin kulutus. Grillatessa saattaa humpsahtaa tölkki jos toinenkin hieman huomaamatta huiviin. Mitä jos nautiskelisitkin kuplivaa vettä mansikoiden tai yrttien kanssa hienosta maljasta? Säästäisit sen alkoholin sitten aterialle, niin pysyt helpommin kohtuukulutuksessa.

Kuten kaikkien muidenkin aterioiden, myös grilliaterian kokoaminen kannattaa aloittaa kasviksista

? Jos grillailet lihaa, pilko lihat pieniin paloihin ja aseta ne folion päälle. Grillaa keskilämmöllä ja kääntele lihoja usein, jotta vähennät kärtsähtämistä. Vältä ylikypsennystä. Jos liha kärähtää mustaksi jostain kohdasta, leikkaa ne osat pois.

? Testaile myös kasviproteiinien grillausta. Esimerkiksi marinoitu tofu grillautuu hetkessä herkuksi.

? Tärkein ja oleellisin pointti: nauti ruuasta rauhassa, makuja ja tekstuureita tunnustellen. Näin saat ateriasta isoimmat kiksit irti!

Grillauspäivänruoka voi olla myös terveellistä

Olet todennäköisesti jo riittävän monta kesää potenut huonoa omatuntoa epäterveellisen grilliruoan syömisestä. Olisiko nyt hyvä aika oppia grillaamaan myös terveellisiä aterioita?

>> Klikkaa ja lataa ilmainen reseptikirja kesän grillaushetkiin

Monesti paras tapa tehdä ravitsevasta syömisestä pysyvä osa omaa elämää on suhtautua siihen innostuneesti ja uteliaasti. Yksi hyvä tapa tehdä näin on tutustua uudenlaisiin tapoihin syödä terveellistä ruokaa, kokeilla uusia raaka-aineita ja oivaltaa uusia tapoja yhdistellä tuttuja ruoka-aineita keskenään. Tututkin ruoka-aineet tuntuvat yllättävän uusilta ja jännittäviltä, kun niitä valmistaa tai yhdistelee uusilla tavoilla.

Grillielämyksen ja herkuttelun voi toteuttaa myös terveellisillä valinnoilla.

Parasta onkin, kun grilliruoat ovat sekä maistuvia että edistävät hyvää oloa sekä ruokaillessa että kokonaisvaltaisesti.

Nappaa ilmainen e-reseptikirja

Haluaisitko tänä kesänä grillata ruokaa, joka on sekä herkullista että terveellistä?

Jos sinä haluat tänä kesänä kokeilla uusia ruokia grillillä ja muutenkin laajentaa käsitystäsi terveellisestä syömisestä, voit ladata nämä reseptit.

Saat neljä erilaista, luovaa ja herkullista reseptiä, joista voit valmistaa maukkaan ja terveellisen grilliaterian.

>> Klikkaa ja lataa ilmaiset grillireseptit

Ilmainen kahden päivän ruokavalio rasvanpolttoon

Tuntuuko, että vyötärölle on kertynyt ylimääräistä ja syömisiä pitäisi viilata?

Tällaisia tuloksia saat, kun alat syömään tämän ruokavalion mukaan:

Paina nappia ja lähetän ruokavalion sähköpostiisi heti!

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.