Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Juhannuksen grillausniksit

Juhannus ja koko kesä on grillaamisen parasta aikaa ja ah, niin ihanaa touhua ja herkkua sun suuhun! Erilaisia raskaanpuoleisia grilliherkkuja on tarjolla paljon ja niissäkään ei ole mitään vikaa. Jos grilli kuitenkin tirisee usein ja hommasta haluaa tehdä terveellisempää, kannattaa ottaa muutama asia huomioon!

>> Klikkaa ja lataa ilmainen reseptikirja kesän terveellisiin ja herkullisiin grillaushetkiin

Tässä muutama vinkki vinkkerssön hiilloshommiin:

? Aloita kasviksista! Vietä kaupan HeVi-osastolla aikaa ja nappaa mukaan monenlaisia ja erivärisiä rehuja. Nyt satokauden aikana on helppo laajentaa kasvisten käyttöä siitä perus tomaatti-kurkku-lehtisalaattisetistä. Läjä erilaisia kasviksia mausteiden kanssa auttaa kumoamaan grillaamisen aiheuttamia karsinogeenien vaikutusta.

? Tiedosta rasvan käyttö. Esimerkiksi maissia ei tarvitse valella voilla alituiseen, jos sen pyöräyttääkin öljytilkan ja mausteiden kanssa folioon.

? Tiedosta alkoholin kulutus. Grillatessa saattaa humpsahtaa tölkki jos toinenkin hieman huomaamatta huiviin. Mitä jos nautiskelisitkin kuplivaa vettä mansikoiden tai yrttien kanssa hienosta maljasta? Säästäisit sen alkoholin sitten aterialle, niin pysyt helpommin kohtuukulutuksessa.

Kuten kaikkien muidenkin aterioiden, myös grilliaterian kokoaminen kannattaa aloittaa kasviksista

? Jos grillailet lihaa, pilko lihat pieniin paloihin ja aseta ne folion päälle. Grillaa keskilämmöllä ja kääntele lihoja usein, jotta vähennät kärtsähtämistä. Vältä ylikypsennystä. Jos liha kärähtää mustaksi jostain kohdasta, leikkaa ne osat pois.

? Testaile myös kasviproteiinien grillausta. Esimerkiksi marinoitu tofu grillautuu hetkessä herkuksi.

? Tärkein ja oleellisin pointti: nauti ruuasta rauhassa, makuja ja tekstuureita tunnustellen. Näin saat ateriasta isoimmat kiksit irti!

Grillauspäivänruoka voi olla myös terveellistä

Olet todennäköisesti jo riittävän monta kesää potenut huonoa omatuntoa epäterveellisen grilliruoan syömisestä. Olisiko nyt hyvä aika oppia grillaamaan myös terveellisiä aterioita?

>> Klikkaa ja lataa ilmainen reseptikirja kesän grillaushetkiin

Monesti paras tapa tehdä ravitsevasta syömisestä pysyvä osa omaa elämää on suhtautua siihen innostuneesti ja uteliaasti. Yksi hyvä tapa tehdä näin on tutustua uudenlaisiin tapoihin syödä terveellistä ruokaa, kokeilla uusia raaka-aineita ja oivaltaa uusia tapoja yhdistellä tuttuja ruoka-aineita keskenään. Tututkin ruoka-aineet tuntuvat yllättävän uusilta ja jännittäviltä, kun niitä valmistaa tai yhdistelee uusilla tavoilla.

Grillielämyksen ja herkuttelun voi toteuttaa myös terveellisillä valinnoilla.

Parasta onkin, kun grilliruoat ovat sekä maistuvia että edistävät hyvää oloa sekä ruokaillessa että kokonaisvaltaisesti.

Nappaa ilmainen e-reseptikirja

Haluaisitko tänä kesänä grillata ruokaa, joka on sekä herkullista että terveellistä?

Jos sinä haluat tänä kesänä kokeilla uusia ruokia grillillä ja muutenkin laajentaa käsitystäsi terveellisestä syömisestä, voit ladata nämä reseptit.

Saat neljä erilaista, luovaa ja herkullista reseptiä, joista voit valmistaa maukkaan ja terveellisen grilliaterian.

>> Klikkaa ja lataa ilmaiset grillireseptit

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä