Tehokiinteytys kuukaudessa alkaa pian!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Kuinka selvitä treeneistä hellesäällä

Helle helllii Suomea ja miellyttävin liikunta-aktiviteetti lienee monilla järvessä pulikoiminen. Suomessa harvoin pääsemme nauttimaan tai kärsimään hurjista helteistä, mutta nyt jo kesäkuussa on ollut todella lämmintä ja treenatakin tekisi mieli!

Mitä kannattaa huomioida, jos lenkki tai muu liikuntasuoritus kutsuu, vaikka sää on lämmin tai jopa kuuma?

Syö riittävästi

Helteellä ei välttämättä oikein maistu ruoka, mutta syömättömyys ei kannata. Riittämätön syöminen sopii erityisen huonosti yhteen treenaamisen kanssa.

Moni saa helteellä parhaiten alas viileitä ruokia, kuten ruokaisia salaatteja, smoothieita ja hedelmiä. Salaatista saa riittävän tuhdin käyttämällä salaattipohjan lisäksi proteiininlähdettä, kuten kanaa, kalaa tai vaikkapa kikherneitä, sekä jotain rasvanlähdettä, kuten öljyä, siemeniä tai pähkinöitä.

Hiilihydraatteja voi haalia jälkiruoaksi syödyistä marjoista tai tyypillisestä salaatin kaverista, eli leivästä. Erilaisia täyttäviä smoothieita voi kehitellä loputtomiin, mutta lataa ihmeessä tästä parhaat smoothiereseptimme!

Helteellä maistuvat viileät ruuat, kuten smoothiet. Saat niistä tarpeeksi täyttäviä, kun huomioit myös proteiinin ja rasvan.

Muista nesteytys

Riittävän nesteytyksen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa, mutta pelkkä vesi ei välttämättä riitä. Ravitsemusterapeuttimme Sannin mukaan nesteytys hikoilun jälkeen onnistuu tehokkaammin, jos juo muutakin kuin vettä (esim. vissy, smoothiet, vesi jossa ripaus suolaa), koska pelkkä vesi tulee enimmäkseen läpi.

Runsas vedenjuonti ei Sannin mukaan lisää suolan tarvetta, koska munuaiset takaisinimeyttävät suolan. Hikoilu on kuitenkin asia erikseen, sillä siinä poistuu myös suoloja.

Sannin mukaan normaalista ruuasta tulee pääsääntöisesti riittävästi suolaa, mutta ongelmia voi tulla, jos hikoilee paljon ja korvaa ateriat kuumuuden vuoksi pääosin smoothieilla, jogurtilla, hedelmillä ja salaateilla, eikä käytä suolaa juurikaan. Tämä kuitenkin koskee vain hellekausia, tai muuten runsaasti hikoillessa – muulloin natriumia tulee ruuasta jo muutenkin, vaikkei suolaa lisäisikään.

Aurinkoisenakin päivänä on sallittua olla sisällä

Itse tunnen joskus hieman huonoa omaatuntoa, mikäli mieleni tekee viettää aikaa sisällä aurinkoisena ja lämpimänä päivänä. Moni vaihtaa kauniina päivänä salitreenin ulkoliikuntaan, mutta helteellä ilmastoitu kuntosali voi olla erittäin ihana viileä keidas!

Maikki neuvoo pakkaamaan kesäkassiin kevyen viltin tai huivin, joka toimii niin puistossa piknikalustana kuin salilla hikipyyhkeenäkin.

Jos kuitenkin ulkoliikunta tuntuu ainoalta oikealta vaihtoehdolta, vältä paahteisinta aikaa kello 11-15 välillä. Lenkkeilyyn on hyvä ottaa mukaan pieni juomapullo tai toteuttaa reissu niin rennosti, että puolivälissä voi poiketa kauppaan hakemaan jotain juotavaa. Muista myös aurinkosuoja ja päähine!

Älä tingi unesta kesälläkään

Maikin mukaan yleinen käsitys on, että kesällä valoisaan aikaan unentarve olisi pienempi kuin talvella. Fysiologisesti unentarve on kuitenkin vuodenajasta riippumatta sama ja hyvälaatuista unta tulisi saada keskimäärin 7-9 tuntia vuorokaudessa.

Älä tingi unesta kesälläkään, vaan tähtää 7-9 tuntiin yössä

Tukalat yöt huonontavat monilla unenlaatua, mikä vaikuttaa helposti suorituskykyyn. Jos siis tunnet olosi nuutuneeksi näistä eri tekijöistä johtuen, ehkä kevyempi liikkuminen rannalle pyöräillen ja muuten kesästä nauttien on joskus parempi vaihtoehto!

Summa summarum: juo, syö ja nuku riittävästi, huomioi suola, vältä pahinta paahdetta ja ota rennosti tarvittaessa. Aurinkoisia keskikesän päiviä!

Ilmainen 10 päivän kotitreenihaaste

Onko liikunta jäänyt pitkäksi aikaa ja aloittaminen tuntuu vaikealta?

Tällaisia tuloksia saat, kun lähdet mukaan 10 päivän kotitreenihaasteeseen:

Paina nappia ja lähetän ensimmäisen 15 minuutin treenin sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.