Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Miten aloittaa salitreeni?

Haluaisitko alkaa käydä kuntosalilla ja kehittää lihaskuntoa, mutta et oikein tiedä miten aloittaa?

Salimaailma laitteineen ja liikkeineen tuntuu ehkä vielä oudolta. 

Aika usein kuntosaliharrastuksen aloittamisen esteenä on se, ettei oikein tiedä mitä siellä salilla kannattaisi tehdä ja laitteet tuntuvat pelottavilta ja vaikeilta käyttää.

Lue tästä blogista, miten salitreeni kannattaa aloittaa turvallisesti ja tehokkaasti!

Seuraa suunnitelmaa

Kuntosalitreenistä voi saada valtavasti hyviä tuloksia: lisää energiaa, voimakkaan ja vetreän kehon, kivuttomat hartiat ja kiinteämmän vartalon. Mutta jos salilla ei käy säännöllisesti, tuloksia ei tule. Siksi hyvä suunnitelma on onnistumisen edellytys. 

Aloittelijan suunnitelman ei kuitenkaan kannata olla liian kunnianhimoinen ja monimutkainen.

Itse sain salitreenin aloitukseen todella laajan kolmijakoisen ohjelman, jota noudattaakseen olisi täytynyt käydä salilla kolme kertaa viikossa yli tunti kerrallaan.

Harrastus tyssäsi heti omaan mahdottomuuteensa, sillä rytmi meni sekaisin, jos yksikin salikerta jäi väliin. 

Kuntosaliohjelma Maikki Marjaniemi Rasvanpoltto
Aloittelijan salitreenin ei tarvitse olla pitkä tai monimutkainen

Kun aloitin kuntosalilla käymistä, harrastin (ja harrastan edelleen) paljon muutakin. Ehkä sinullakin on sama tilanne ja haluat salitreenin lisäksi lenkkeillä, jumpata, pyöräillä tai rullaluistella.

Jos salilla treenataan rajusti esimerkiksi pelkät jalat kerran viikossa, etenkin aloittelijalla lihasarkuus voi kestää jopa viikon, mikä hankaloittaa muiden lajien harrastamista.

Lihakset kehittyvät ja keho muokkaantuu, kun salilla käy sopivan tiheään, mutta aloittelijalla treenin keston ei tarvitse olla pitkä.

Yleensä kaksi kertaa viikossa on hyvä tahti etenkin alkuvaiheessa. Näin keho saa tarpeeksi usein ärsykettä vahvistuakseen, mutta lihakset ehtivät kuitenkin palautua riittävästi. 

Opettele yksi asia kerrallaan

Tehokkaassa ja motivoivassa treeniohjelmassa on paljon muuttujia: liikkeet, toistot, sarjamäärät, liikkeiden tempo eli suoritusnopeus, palautumisaika… Kuten mikä tahansa muu laji, myös kuntosalitreenaamisen opettelu vie hieman aikaa.

Ei kannata kuitenkaan kauhistua opeteltavien asioiden määrästä. Hyvä treeniohjelma paloittelee opeteltavat asiat niin, että treeni treeniltä opitaan pikkuhiljaa lisää.

Salilla ei siis tarvitse eikä kannatakaan olla tuntitolkulla kerrallaan ja yrittää ottaa kaikkea heti kerralla haltuun.

Tee hauskoja ja tehokkaita liikkeitä 

Pelkkä laitteissa istumalla tehty treeni voi olla aika tylsä ja tehoton treeni.

Saat paljon enemmän tuloksia treenillä, joka perustuu ihmisen perusliikemalleihin, kuten erilaisiin kyykkyihin, lantionojennuksiin, punnerruksiin ja soutuihin.

Tehokkaat liikkeet ovat suuria moninivelliikkeitä

Nämä liikkeet voidaan tehdä aluksi hyvin helpoilla ja kevyillä tavoilla, mutta tulokset silti ovat erinomaisia. Treeni on nopeasti tehty, kun harjoitat yhdellä liikkeellä useita lihaksia.

Koko kehon käyttäminen treeniliikkeissä on siis tehokasta ja hauskaa treeniä.

Nämä salilla hiotut liikemallit siirtyvät myös arkeen ja muustakin liikkumisesta tulee laadukkaampaa. Osaat esimerkiksi nostaa muuttolaatikoita kevyemmin ja kehoa kipeyttämättä.

Aloita sali – 6 viikon kuntosaliohjelma aloittelijalle 

Aloita salitreeni on kuudeksi viikoksi valmiiksi suunniteltu ja hiottu kuntosaliohjelma. Treenaa vain kaksi kertaa viikossa ja huomaat tulokset!

Salille on matala kynnys lähteä, koska liikkeitä ei ole liikaa eikä treeni veny pitkäksi.

Kuntosaliohjelma sisältää kaksi erilaista ja toisiaan täydentävää koko kehon treeniä. Treenien liikkeet ovat yksinkertaisia perusliikkeitä eivätkä mitään ihmeellistä kikkailua.

Nyt saat saliohjelman tuntuvalla 50 € alennuksella, joten kannattaa aloittaa treenit heti!

>> Klikkaa tästä aloittamaan salitreeni

Superale 3.-9.8.!

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin!

Saat alennuksen koodilla: SUPER

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä