Superale lähestyy! VIP-ryhmässä saat parhaan alen

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Miten pääset kesäkuntoon nopeasti, mutta terveellisesti (ja saako siitä puhua)

Saako enää haluta kesäkuntoon ja mitä kesäkunto edes tarkoittaa?

Monille kesäkunto tarkoittaa parin omasta mielestään ylimääräisen kilon karistamista, jotta kesällä olisi kevyempi ja miellyttävämpi olla kesävaatteissa ja bikineissä.

Viileinä vuodenaikoina vartalo on piilossa vaatteiden alla, mutta kesällä monilla tekee mieli kutistaa vatsamakkaroita.

Kesällä on usein myös paljon juhlia, joissa on luonnollista haluta tuntea olonsa mahdollisimman hyväksi.

Vatsamakkarat tai paino eivät tietenkään määrittele kauneutta ja jokainen vartalo on arvokas juuri sellaisena kuin se on.

Olemme aiemmin kirjoittaneet kehopositiivisuudesta ja vartalonmuokkauksesta täällä. Jotkut voivat kuitenkin haluta kiinteämpään kesäkuntoon, eikä siinäkään ole mitään väärää.

Kaikkien ei toki tarvitse tavoitella samoja asioita, kun elämäntilanteet ja arvostuksen kohteet ovat niin erilaisia.

Jos tehokas kiinteytys kesän korvilla kuitenkin kiinnostaa, lue, kuinka sen voi tehdä terveellisesti sekä kehon että mielen hyvinvointia kunnioittaen!

Kesäkuntoon kiinteytyminen: miksi ja ketä varten?

Ennen kuin aloitat kiinteytys- tai muun kehonmuokkaamisprojektin, Maikki kehottaa miettimään hetken, miksi haluat kiinteytyä. Monilla on ajatus, että olisi ihan kiva vähän hoikistua.

Mieti syvemmin miksi, ja määrittele tavoite tarkasti: haluatko mahtua johonkin tiettyyn mekkoon? Haluatko tuntea olosi itsevarmaksi?

Tavoitteesi on hyvä olla liitoksissa sinun omiin arvoihisi, eikä jonkun toisen.

Maikki kannustaa tavoittelemaan mahdollisimman hyviä ja pitkäaikaisia tuloksia, jotka edistävät hyvinvointia.

Vaikka haluaisit vain pudottaa pari kiloa kesää varten, ei pidä missään nimessä rääkätä kehoa ja sabotoida samalla omaa henkistä hyvinvointia.

Tuskin haluat olla nälkäinen, pahantuulinen ja vahingossa laihduttaa pois arvokasta lihasmassaa!

Kesäkuntoon pyrkiessä ei pidä missään nimessä rääkätä kehoa ja sabotoida samalla omaa henkistä hyvinvointia, vaan toteuttaa projektia omien arvojen pohjalta, sekä omaa kehoa ja mieltä arvostaen

Miksi-kysymyksen miettimiseen liittyy ilmiö, jossa saatamme tavoitella erilaisia asioita ulkoisten paineiden vuoksi. Ehkä joku muu haluaa, että olisit hoikempi? Onko joku sanonut, että sinun pitäisi olla urheilullisempi?

Maikin mukaan tutkimukset osoittavat, että jos teet muutoksia ulkoisista syistä, se heikentää motivaatiota ja tulokset eivät ole kovin pysyviä.

Jos joku muu käskee laihtumaan, mutta sinua itseäsi ei kiinnosta, kilot eivät todennäköisesti tipu. Tai jos ne sattuvat tippumaan kesäkuntoon pyrkiessä, niin ne hiipivät pian takaisin.

Ulkonäkö on hyväksyttävä kuntoilumotiivi muiden joukossa

Ei kannata säikähtää, jos oma tavoitteesi on yksinkertaisesti olla timmimpi, etkä ole ainakaan tällä hetkellä kiinnostunut muista kuin ulkonäköön liittyvistä syistä.

Ulkonäön vuoksi kuntoilu on sekin aivan ok ja sallittu motiivi.

Maikin mukaan se ei kuitenkaan voi olla ainoa motiivi, sillä silloin ei välttämättä huomioida hyvinvointia ja terveyttä tarpeeksi ja saatetaan ottaa käyttöön epäterveellisiä keinoja, kuten ylenpalttista liikuntaa tai kitudieettejä.

Maikki kertoo olevan normaalia, että kuntoilumotiivit muuttuvat elämäntilanteiden ja iän myötä.

Esimerkiksi viisikymppinen hyvinvointia ja toimintakykyä arvostava kuntoilija voi olla hyvinkin kiitollinen parikymppiselle itselleen siitä, että innostui aikanaan kuntosaliharjoittelusta pääosin ulkonäkömotiivien vuoksi.

Tärkeintä siis on, että innostus kuntoiluun, terveellisesti syömiseen tai muu kropan suorituskykyyn ja ulkonäköön vaikuttavaan aktiviteettiin lähtee sinusta itsestäsi. Älä laihduta tai jumppaa vain siksi, että kaveri tai puoliso käskee!

Kannattaa myös muistaa yksi hyvä Maikin tunnuslause: ”Elä oo itelles mulukku”. Tämä tarkoittaa itsemyötätuntoista suhtautumista oman kehon muokkaukseen, sekä oman kropan ja terveyden arvostamista – ei rääkkäämistä ja näännyttämistä.

Miten kiinteytyminen tapahtuu hyvinvointia kunnioittaen?

Tehokas kiinteytyminen ei siis tarkoita kitudieettiä, tiettyjen ravintoaineiden laittamista pannaan ja valtavaa määrää liikuntaa.

Järkevään kiinteytymisprojektiin voi kuulua hiilihydraattien syklitys aktiivisuuden mukaan, jolloin hiilihydraattien määrä vaihtelee päivän aktiivisuuden mukaan.

Kiinteytymistä edistää myös sopiva energiavaje, aineenvaihduntaa nostavat treenit, sekä lihaskunnon säästö tai jopa sen kasvatus.


Järkevään keinoon päästä kesäkuntoon voi kuulua hiilihydraattien syklitys päivän aktiivisuuden mukaan

Kiinteytymisellä haetaan useimmiten sitä, että omasta kehosta olisi helpompaa pitää ja sen ulkonäkö miellyttäisi itseä enemmän. Voimme kuitenkin opetella tykkäämään omasta kehosta myös monilla muilla tavoilla.

Tunnetko joskus itsesi erityisen hyväksi ja hehkuvaksi onnistuneen treenin jälkeen? Ei ihme! Pelkkä liikunta jo itsessään luo positiivisempaa kehonkuvaa, sillä se tuo hyvää oloa, aikaansaa onnistumisen kokemuksia ja vahvistaa käsitystä siitä, että pystyt vaikka mihin.

Haluatko aloittaa kiinteytymisen 60 % alennuksella? Ilmoittaudu mukaan VIP-ryhmään!

Superale on syksyn suurin ale, jolloin lähes kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin.

Superalen VIP-ryhmässä pääset shoppailemaan ennen muita ja vieläkin huikeammalla 60 % alennuksella!

Liity siis mukaan VIP-ryhmään ja saat suuremman alennuksen kuin muut! Ryhmään liittyminen on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

>> Klikkaa tästä ja liity mukaan VIP-ryhmään

Kaikki kurssit -60 VIP-alennuksella? Kyllä vain, jos liityt VIP-ryhmään...

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin.

VIP-ryhmässä pääset shoppailemaan ennen muita ja vieläkin huikeammalla 60 % alennuksella!

Ilmoittautuminen VIP-ryhmään päättyy:

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Hyvinvointi

Superale alkaa 1.8.!

Nyt kannattaa laittaa kalenteriin torstai 1.8., sillä silloin alkaa superale! Superalen aikana kaikki kurssit, ohjelmat ja e-kirjat ovat 50 % alennuksessa. Myös treenivälineet ja kirjat

Elämäntapamuutos

Näin pudotat painoa ilman liikuntaa

Ajatteletko, että painonpudotus on hankalaa, koska se vaatii tiukkaa ruokavaliota ja ankaraa treeniä monta kertaa viikossa? Olet onnellisesti väärässä! Liikunta vaikuttaa painonpudotukseen vain noin 20

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.