Kuuri vs. elämäntapamuutos

Tammikuu, uusi vuosi ja uusi minä. Nyt herkkulakko käyntiin, laihdutuskuuri alkakoon, hulluna jumppaa, salia ja lenkkiä ja ruoaksi pelkkää kasviksia ja proteiinia!

”Nopea ja tehokas laihdutuskuuri tänne kiitos ja heti!”

Tähän aikaan vuodesta lehdet ja erilaiset firmat tuuttaavat ulos mitä erilaisempia pikadieettejä ja tehokkaita laihdutuskuureja. Jotkut lupaavat sulattaa joulukilot vyötäröltä kahdessa viikossa ja toiset neljässä, joissakin rajoitetaan hiilihydraatteja ja joissakin luotetaan pelkkään tiukkaan energiavajeeseen.

Laihdutuskuuri saattaa pohjautua klassiseen kaalikeittoon, proteiiniin, mehuihin tai aterian korvikkeisiin. Niin sanotut kitudieetit saattavat suositella jopa alle 1000 kilokalorin päivittäistä energiansaantia.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_12″]

Tuleeko nopealla laihdutuskuurilla tuloksia? Oletko joskus kokeillut jotakin laihdutuskuuria? Ehkä paino myös putosi, mutta kiipesi takaisin kuin vaivihkaa? Maikin mukaan laihdutuskuurilla saa kyllä nopeasti tuloksia, mutta näillä nopeilla tuloksilla ja karisseilla kiloilla on loppupeleissä aika kova hinta.

Nopea laihdutuskuuri ja sen haitat

Nopea laihdutuskuuri voi aiheuttaa kropalle ja terveydelle haittaa monellakin tapaa.

Nälänsäätely saattaa mennä sekaisin pariksikin vuodeksi, mistä johtuen paino tulee yleensä takaisin viimeistään parin vuoden sisällä nopean laihdutuskuurin jälkeen.

Pahimmillaan jojoilu voi aiheuttaa aineenvaihdunnan vaurioita, joita joutuu korjaamaan lääkärien ja valmentajien kanssa.

Maikki kertoo kokeilleensa muutamia laihdutuskuureja itsekin. Hän jaksoi noudattaa tiukkaa dieettiä korkeintaan muutaman viikon, jonka jälkeen tuli joku juhla, pyhäpäivä tai kylävisiitti, josta seurasi repsahtaminen syömisen kanssa, jonka jälkeen ”kaikki oli pilalla” ja laihdutuskuuri lässähti siihen. Kaikki erilaiset kuurit kaatuivat omaan mahdottomuuteensa ja ehdottomuuteensa.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_12″]

Maikki kuvitteli löytäneensä sen oikean ruokavalion, treenimetodin tai kikan, jolla elämä tulisi muuttumaan lopullisesti jollain maagisella tavalla.

Väliaikaiset kikat tai superdieetit eivät kuitenkaan koskaan tuoneet pysyviä tuloksia.

Miksi elämäntapamuutos on ainoa oikeasti tehokas ”laihdutuskuuri”?

Laihdutuskuuri vai monipuolinen ruokavalio

Elämäntapamuutoksessa mitään ruokia ei kielletä tai demonisoida, vaan herkutkin kuuluvat kohtuullisissa määrin elämään.

Kuurit ja dieetit romukoppaan!

Lopulta Maikki ymmärsi ottaa pienempiä askelia kerrallaan monella rintamalla niin ravitsemuksen, liikunnan kuin ajattelunkin suhteen. Silloin tuloksia alkoi pikkuhiljaa tulla kuin itsestään ja tahdonvoimasta tuli yhä tarpeettomampaa.

Jos on esimerkiksi tottunut syömään korkeintaan yhdellä aterialla kasviksia, on iso tavoite, että seuraavalla viikolla syö joka ikisellä aterialla kasviksia vähintään 800 grammaa päivässä tasaisesti viidellä eri aterialla. Jättimuutoksen sijaan voi päättää, että lisää aamupalalle pari tomaattia tai iltapalalle pari porkkanaa.

Vasta kun tämä uusi tapa rullaa kuin itsestään, olet valmis opettelemaan seuraavan uuden tavan. Seuraava uusi tapa voi olla esimerkiksi se, että alat nukkua tunnin tai vaikka vain puoli tuntia enemmän kuin aiemmin. Kun tämä tapa on juurrutettu, voit lisätä yhden treenikerran viikkoon ja niin edelleen.

Maltti on valttia – laihduttamisessakin

Pysyvässä elämäntapamuutoksessa tarvitaan siis paljon enemmän malttia, mutta asiat todella laitetaan yksi kerrallaan pysyvästi kuntoon. Näin toimiessa terveytesi kohenee ja ruokasuhteesi pysyy hyvänä.

Et esimerkiksi ajaudu ahmimaan kaksin käsin herkkuja ”koska on herkkupäivä”tai ”koska vain tänään saa”. Mitään ruokia tai kielletä tai demonisoida, vaan herkutkin kuuluvat kohtuullisissa määrin elämään.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_12″]

Laihdutuskuurilla repsahdetaan, elämäntapamuutoksessa ei

Myös stressinhallinta paranee pitkäjänteisen elämäntapamuutoksen aikana. Maikin mukaan helpottaa henkisesti tosi paljon, kun ei tarvitse miettiä kuurille alkamista tai olla kuurilla, vaan voi tuoda terveelliset tavat normaaliksi osaksi arkea.

Uusia tapoja voi noudattaa koko elämän. Erilaiset juhlat herkkuineen kuuluvat elämään, eivätkä ole mitään repsahduksia.

Onko laihdutuskuuri ruokavalio muiden joukossa?

Monesti dieetin aloittamiseen liittyy tietynlainen ”laihdutuskuuriruokavalio”. Erilaisia laihduttajan ruokavalioita puskee joka tuutista.

Perinteisellä laihdutuskuurilla noudatat tietynlaista ruokavaliota tietyn aikaa, saat upeita tuloksia ja elämä on ihanaa, eikö vain?

Vai onko sittenkään?

Mitä tapahtuu kuurin jälkeen? Alatko syömään normaalisti, kuten söit ennen kuuriakin? Mitä tapahtuu, kun palaat tuohon normaaliin ruokavalioosi?

Pysyvässä elämäntapamuutoksessa ruokavalio koostuu aivan tavallisesta ruoasta. Tarkoitus on syödä sellaisia ruokia, joita voit syödä koko loppuelämäsi. Näin terveellisestä ruokavaliosta tulee osa arkea.

Terveellinen ruokavalio jatkuu siis läpi elämän. Se tuo sinulle energiaa ja hyvää oloa, auttaa sinua jaksamaan arjen askareissa.

Miten sinä voit aloittaa elämäntapamuutoksen?

Jos et ole tyytyväinen omaan hyvinvointiisi ja kehoosi, ei hätää, et ole yksin. Meitä on täällä muitakin samassa jamassa.

Tietä ei tarvitse kulkea yksin, sillä on olemassa ammattilaisia, jotka osaavat neuvoa, miten pääset eroon laihdutuskuurien ikeestä ja voit alkaa rakentamaan itsellesi terveellistä ruokasuhdetta, saat lisää energiaa ja samalla peilikuvakin muuttuu mieluisammaksi.

Laihdutuskuuri vai pysyvä elämäntapamuutos - Jenkkakahvoista tiimalasiksi

Nopea ja tehokas laihdutuskuuri saattaa tietysti kuulostaa houkuttelevalta ja saattaa tuntua siltä, että se on helppo tie. Tosiasiassa useat dieetit yksi toisensa jälkeen, painon jojoilu ja tästä rumbasta seuraava olotila harvoin on kenenkään keholle hyväksi – puhumattakaan mielestä.

Maikki on tehnyt Jenkkakahvoista tiimalasiksi –verkkovalmennuksen, jonka avulla voit oppia uusia elämäntapoja ja tehdä niistä osan arkeasi. Saat mahtavia tuloksia, ja opit samalla olemaan itsellesi armollinen.

Kumpi näistä keinoista passaisi paremmin sun arvoihin ja tarpeisiin? Nopea laihdutuskuuri vai tehokas, mutta pitkäaikainen elämäntapamuutos?

Jos elämäntapamuutos kuulostaa paremmalta, kannattaa tutustua Jenkkakahvoista tiimalasiksi –valmennukseen! Valmennukseen otetaan uusia jäseniä kahdesti vuodessa, joten kannattaa liittyä odotuslistalle, että ehdit mukaan!

Voit myös tulla mukaan ilmaiselle Itsekuria parempaa -kurssille, jossa opetan sinulle, miksi itsekurin varassa sinnittely ei ole oikotie onneen ja mitä parempia keinoja laihduttamiseen voisi olla! Syöttämällä sähköpostiosoitteesi alle, pääset heti aloittamaan ilmaisen kurssin.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_12″]

Superale 3.-9.8.!

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin!

Saat alennuksen koodilla: SUPER

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.