5x älä tee tätä virhettä elämäntapamuutoksessa

Suunnitteletko elämäntapamuutosta? Et ole ainoa, sillä monesti into elämäntapamuutokseen ja omien elämäntapojen tarkastelu herää aina tiettyihin vuodenaikoihin. Moni haluaa muuttaa niitä kenties hyvinkin juhla- ja herkkupitoisen joulunajan tai kesäloman jälkeen.

Maikki on valmentanut tuhansia naisia ja osasi kertoa, mikä elämäntapamuutoksessa menee usein pieleen. Jos siis aiot pistää elämäntapojasi uusiksi, vältä ainakin nämä sudenkuopat!

1. Mullistat kaiken kerralla kuntoon

Uusi ruokavalio, uusi treeniohjelma, lukuisia uusia liikunnallisia harrastuksia, herkut ja alkoholi pois, vähintään tipaton tammikuu, vähintään 10 000 askelta hyötyliikuntaa päivässä kas, näin sitä saa varmasti nopeasti roppakaupalla tuloksia! Vai eikö sittenkään?


Toimiva elämäntapamuutos ei sisällä hurjaa määrää liikuntaa ja tiukkaa ruokavaliota

Maikin mukaan elämäntapojen täydellinen myllerrys yhdellä rysäyksellä onnistuu erittäin harvoin, sillä lähes kaikilla meillä on muutakin elämää elettävänä kuin vain syöminen, liikunta ja nukkuminen. Jokaisen arkeen mahtuu jossain suhteessa esimerkiksi töitä, perhettä, opiskelua, ystäviä, harrastuksia ja matkustamista, ja omaa aikaa ja voimavaroja on mahdotonta kohdistaa pelkästään 50 uuden elämäntavan opetteluun.

Kenties sinulla onkin jo kokemusta jonkinlaisesta supermegadieetistä, jota kyllä jaksoit noudattaa hetken aikaa, mutta joka hyvin nopeasti kaatui omaan mahdottomuuteensa? Mahdollisesti pudonneet kilotkin hiipivät korkojen kera takaisin.

Maikin mukaan kestävä ratkaisu on tehdä hyviä pieniä muutoksia yksi kerrallaan ja juurruttaa niitä omaan arkeen. Jos olet tähän saakka esimerkiksi syönyt vain pari kertaa päivässä ja vain satunnaisesti kasviksia, ensimmäinen pieni muutos voi olla kasvisten lisääminen toiselle aterialle. Kun tämä sujuu automaattisesti kuin vettä vain, voit tehdä seuraavan muutoksen: esimerkiksi lisätä proteiinipitoisen aamiaisen tai välipalan ruokailurunkoon.

JENKKAKAHVOISTA TIIMALASIKSI: PYSYVÄ ELÄMÄNTAPAMUUTOS JA KIINTEÄMPI KEHO

Jos haluat tukea ja apua elämäntapamuutokseen, kannattaa tutustua Jenkkakahvoista tiimalasiksi -valmennukseen! Saat ohjeet kiinteyttävään ruokavalioon, rasvaa polttavaan treeniin ja pysyvään elämäntapamuutokseen.

Tee ryhtiliike ja viilaa ruokavalio ja treenitottumukset kuntoon. Säästät 50 € hinnassa, kun tulet mukaan nyt!

Alehinta PÄÄTTYY maanantaina 10.1., joten toimi nopeasti, ettet menetä alennusta.

>> Klikkaa Jenkkakahvoista tiimalasiksi -valmennukseen ja kiinteytä kroppa pysyvästi

2. Aliarvioit unen merkitystä

Hyvin usein elämäntapamuutosta tehdessä keskitytään tiukasti vain siihen, mitä syödään ja miten paljon liikutaan. Onneksi aivan viime vuosina tähän on tullut muutosta ja on alettu ymmärtää unen ja palautumisen valtava vaikutus. Jos uni on aivan retuperällä, ruokavaliomuutoksilla ja uusilla treenirutiineilla ei välttämättä saada toivottuja tuloksia aikaan.

Univajeessa painonpudotus ei tahdo onnistua, kehon nälkäviestit eivät toimi täsmällisesti, treeni ei nappaa ja muutenkin mieli on synkkä. Unilääkäri Henri Tuomilehdon mukaan ruokahalu korostuu ja mieli tekee hiilihydraatteja. Olet varmasti huomannut, kuinka väsyneenä herkkuhimoja on lähes mahdotonta vastustaa.

Pohja toimivalle elämäntapamuutokselle ei luoda ruokavaliolla tai liikunnalla, vaan unella

Kun puhutaan terveellisestä elämästä, elämäntapamuutoksista, liikunnasta ja ravitsemuksesta, pohja luodaan unella ja palautumisella. Jos nämä kaksi eivät ole kunnossa, mutta yrittää silti tehdä elämäntapamuutosta, saattaa kaivaa itsensä vain syvemmälle suohon.

Jos paino jumittaa ja motivaatio tehdä terveellisiä valintoja loistaa poissaolollaan, ratkaisu saattaa olla ruoka- tai treenihifistelyn sijaan yksinkertainen: nuku enemmän. Miten ihanaa! Lue vinkit parempaan uneen täältä.

3. Alat noudattaa supertiukkaa ruokavaliota

Naapuri kehuu ketodieettiä ja hyvä ystävä vähähiiilihydraattista ruokavaliota. Jossakin taas luki, että hiilihydraatteja voi kyllä syödä vähän, kunhan ne ovat gluteenittomista lähteistä ja mielellään treenin ympärillä. Vähänkään prosessoidut tuotteet nyt ainakin ovat suoraan mustasta ruhtinaasta!

Ruokatrendit tulevat ja menevät, mutta ne ovat joka kerta näyttävästi esillä somessa ja mediassa. Silloin voi saada sellaisen käsityksen, että jokin tietty tiukka ruokavalio on avain onneen ja omaa silmää miellyttävään kehonkoostumukseen.


Erilaiset ruoka-ainekiellot harvoin kannattavat, vaan kannattaa ennemmin keskittyä hyvien asioiden lisäämiseen omassa ruokavaliossa

Maikki kuitenkin neuvoo, että tiettyjen ruoka-aineiden kieltäminen on harvoin hyvä idea. Kieltämisen sijaan kannattaa keskittyä siihen, mitä hyvää omaan ruokavalioon voisi lisätä. Voisinko lisätä aamiaiselle kasviksia ja marjoja, iltaruoalle ravinteikasta tummaa lehtivihreää ja kokouspullan kaveriksi proteiinipitoisen marjasmoothien?

Kasvisten, juuresten ja marjojen lisääminen tukee aina terveyttä, sillä niistä saa suojaravinteita ja vesiliukoista kuitua, sekä jokaiseen annokseen volyymia ilman että energiamäärä nousee liian korkeaksi.

Uuden tiukan ruokavalion houkutellessa kannattaa kysyä itseltään, pystynkö noudattamaan tätä koko loppuikäni? Haluanko mahdollisesti kantaa omia eväitä syntymäpäiväjuhliin ja pikkujouluihin, entä jaksanko vuodesta toiseen tehdä itselleni eri ruokaa kuin perheelle? Jos et, kannattaako sitä aloittaa ollenkaan?

JENKKAKAHVOISTA TIIMALASIKSI: PYSYVÄ ELÄMÄNTAPAMUUTOS JA KIINTEÄMPI KEHO

Jos haluat tukea ja apua elämäntapamuutokseen, kannattaa tutustua Jenkkakahvoista tiimalasiksi -valmennukseen! Saat ohjeet kiinteyttävään ruokavalioon, rasvaa polttavaan treeniin ja pysyvään elämäntapamuutokseen.

Tee ryhtiliike ja viilaa ruokavalio ja treenitottumukset kuntoon. Säästät 50 € hinnassa, kun tulet mukaan nyt!

Alehinta PÄÄTTYY maanantaina 10.1., joten toimi nopeasti, ettet menetä alennusta.

>> Klikkaa Jenkkakahvoista tiimalasiksi -valmennukseen ja kiinteytä kroppa pysyvästi

4. Unohdat hyötyliikunnan

Kuten ruokavaliot, myös liikuntatrendit vaihtelevat. Tällä hetkellä porrastreeni koukuttaa suomalaisia ja kovatehoiset HIIT-treenit ovat olleet suosittuja jo pitkään. Olipa kulloinen liikuntatrendi mikä tahansa, kannattaa lisätä tai pitää arjessa myös vanha kunnon hyötyliikunta.

Kova hikitreeni ei ole ainoa keino saavuttaa tuloksia, vaan myös hyötyliikunta on erinomainen apu rasvanpoltossa ja painonpudotuksessa. Päivittäinen arkiliike ilman varsinaista treenaamista on Maikin mukaan parempi vaihtoehto, kuin kaksi tiukkaa treenisessiota viikossa, mutta loppuaika passiivisena ilman hyötyliikuntaa.


Treeni on hyvästä, mutta myös hyötyliikunnalla on tärkeä merkitys mm. aineenvaihdunnalle

Hyötyliikunta on aineenvaihdunnalle tärkeää ja myös aivot pitävät pienestä liikkeestä: jos ajatustyö jumittaa, pieni kävely usein auttaa. Myös nälkä- ja kylläisyysviestit toimivat paremmin aktiivisella ihmisellä .

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö treenit olisi hyödyllisiä, päin vastoin! Hyötyliikunta ja treenit ovat parhaita kavereita. Kunto nousee paremmin, kun mukana on sekä haastavia treenejä että leppoista arkiaktiivisuutta.

Tiimimme ravitsemusasiantuntija Sanni varoittaa, että moni harrastaa helposti innostuksissaan liikaa etenkin aerobista liikuntaa, jolloin saattaa helposti olla parin viikon jälkeen ihan loppu ja tekee mieli heittää hanskat tiskiin. Sannin mukaan hurja liikunnan määrä myös lisää ruokahalua suhteessa enemmän kuin se kuluttaa ja tietyn pisteen jälkeen hyödyt ovat yleensä +/-nolla, tai rasvanpolton kannalta negatiiviset.

5. Kyttäät tuloksia vain vaa´alla

Okei, entä jos olet aloittanut elämäntapamuutoksen rauhallisesti jokin aika sitten ja noudattanut kärsivällisesti uusia, parempia tapoja, mutta vaakalukemalle ei tapahdu mitään? Saako silloin vetää koko projektin pöntöstä alas, sillä eihän tässä edes laihdu?

Maikin mukaan turhautuneet fiilikset ovat yleisiä, jos kehitystä mitataan pelkästään vaa’alla. Kun tähdätään pysyvään painonhallintaan, muutos on suuri ja joskus tavoitteeseen pääseminen vie aikaa, jopa kauankin aikaa! Pitkäaikaisen painonhallinnan edellyttämiä tapoja ja taitoja on kuitenkin listaksi asti, ja kaikki näiden asioiden suhteen tapahtuva muutos on kehitystä.

Vaaka ei ole välttämättä paras mahdollinen mittari kehitykselle, eikä edes mittanauha, vaan erilaiset näkymättömät mittarit

On siis tärkeää laskea kehitykseksi muutkin painonpudotukseen liittyvät edistysaskeleet kuin vain itse painon putoaminen. Jos menet nykyään esimerkiksi tavallista aiemmin nukkumaan, olet kehittynyt. Jos koet harvemmin ruokamorkkiksia, tai jos treenitekniikkasi ovat parempia kuin ennen, olet kehittynyt.

Kehitystä on myös se, jos syöt nykyään joka päivä aamiaisen tai 100 grammaa enemmän kasviksia päivässä kuin ennen. Mentaalipuolen kehitykseen kuuluu oman kehon arvostaminen ja siihen suhtautuminen ystävällisesti. Kehitystä on ilman muuta myös arkiaktiivisuuden tai treenin lisääminen tai tehostaminen.

Kaikki nämä asiat vaikuttavat pitkän ajan painonhallintaan ja pysyviin muutoksiin. Maikki käyttää kuppivertausta: kun alat kattaa kuppiin terveellisiä tapoja, kuten kasvisten syömistä, enemmän aktiivisuutta, parempaa unta ja muita hyviä asioita, näitä tapoja pitää lisätä jonkin aikaa ennen kuin kuppi alkaa täyttyä yli äyräiden ja kupin reunan yli näkyy jotain konkreettista. Näkyviä tuloksia tulee siis ajan myötä, kunhan vain jaksaa sinnikkäästi täyttää kuppia!

+ 6. Keskityt vain painonpudotukseen ja lihomisen pelossa jätät sosiaalisia tapahtumia vähemmälle

Elämän ei pitäisi koskaan olla pelkkää painonhallintaa ja ruokailun täynnä itse luotuja rajoituksia (allergiat ja muut rajoitteet ovat tietenkin asia erikseen). Tiukalla dieetillä kaveriporukan illanistujaiset tai elokuvailta puolison kanssa saattavat tuntua ylitsepääsemättömältä haasteelta ja aiheuttaa ahdistusta, sillä et voi tietää, kuinka paljon energiaa tarjoiltavassa ruoassa on.

Elämän ei kuulu olla pelkkää painonhallintaa, vaan tilaa on jäätävä sosiaalisille suhteille ja herkullisille ruokasattumille

Jos brunssibuffettiin kuitenkin kaikesta huolimatta istahtaa, sen jälkeen saattaa tehdä mieli käydä ylimääräisellä lenkillä polttaakseen pois ylimääräiset kalorit. Jos lenkille ei pääse, saattaa tehdä mieli nipistää jotakin pois seuraavan päivän aterioista.

Terveeseen ruokasuhteeseen mahtuu myös herkkuja ja erilaisia sattumia. Jos noin 80% syömisestä on terveellistä, loput 20% voivat olla hieman vähemmän terveellistä. Tällöin elämään mahtuu synttärikakkuja, elokuvasipsejä ja vaikka satunnainen baari-ilta ystävien kanssa.

Oman kehon nälkäviestien kuuntelu ja tietoinen syöminen auttavat siinä, ettei koko buffetia teekään enää mieli tyhjentää, sillä arkiruokailu ei ole täynnä rajoituksia ja kroppa saa joka päivä riittävästi ravitsevaa ruokaa.

Jenkkakahvoista tiimalasiksi: näin laihdutus onnistuu pysyvästi ja terveys edellä

Ryhtiä elämäntapamuutokseen? Nappaa valmennus alehintaan!

Kuulostaako tämä tutulta? Olet aloittanut laihduttamisen jo aiemmin, ehkä useampaankin kertaan. Olet saattanut saada dieetillä tuloksiakin, mutta kilot ovat tulleet takaisin, koska et ole jaksanut tai halunnut niukistella muutamaa viikkoa tai kuukautta kauempaa.

Jos haluat oppia syömään terveellisesti ja monipuolisesti ja kiinteytyä pysyvästi, voit tulla mukaan Jenkkakahvoista tiimalasiksi -valmennukseen.

Kun tulet nyt mukaan valmennukseen, säästät 50 € valmennuksen hinnassa! Kampanja päättyy jo maanantaina 10.1, joten kannattaa toimia heti, ettet menetä alennusta.

Jenkkakahvoista tiimalasiksi -verkkovalmennuksessa opetellaan taitoja syödä terveellisesti ja kiinteyttävästi, ymmärtää omia valintoja, liikkua ja nukkua oman elämäntilanteen ja omien arvojen mukaan. Fyysinen muutos on aina myös psyykkinen muutos, joten valmennukseen kuuluvien mentaalitehtävien avulla päästään pureutumaan aidosti toimivaan ja pysyvään muutokseen. Ruokavalio- ja liikuntasuunnitelma on hyvin joustava, ja saat itse tehdä siitä juuri sinun elämäntilanteeseesi realistisen toteuttaa.

Tämä 8 viikon valmennus sopii sinulle, jos tunnistat itsesi joistain seuraavista kohdista:

  • Rasva kerääntyy etenkin vyötäröllesi ja ehkä myös reisiin ja takapuoleen.
  • Tiedät että sinun pitäisi syödä terveellisemmin ja viilata elämäntapojasi, mutta et vain saa aikaiseksi.
  • Makean- tai suolan ja rasvan himo vaivaa.
  • Työpäivän jälkeen energiasi ei riitä enää kunnolla omiin mukaviin juttuihin.
  • Kenties liikut jo nyt säännöllisesti mutta tulokset eivät näy kiinteämpänä kroppana.
  • Olet yrittänyt aiemmin ottaa itseäsi niskasta kiinni, mutta ON/OFF-tyyppinen ajattelu ei ole tuottanut tuloksia pitkällä aikavälillä.
  • Olet ajatellut liikuntaa kalorinpolttona etkä aineenvaihdunnan optimoijana.
  • Olet kyllästynyt itsekritiikkiin ja haluat opetella terveelliset elämäntavat lopullisesti, jotta voisit pukeutua juuri sellaisiin vaatteisiin kuin haluat.

Kun tulet nyt mukaan valmennukseen, säästät 60 € valmennuksen hinnassa! Kampanja päättyy jo maanantaina 10.1., joten kannattaa toimia heti.

>> Klikkaa tästä ja tutustu Jenkkakahvoista tiimalasiksi -valmennukseen – ja säästä 50 € hinnassa

Superale 3.-9.8.!

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin!

Saat alennuksen koodilla: SUPER

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.