fbpx

Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Neulojan jumppa

Yhdessä asennossa neulominen tuntikausia kerrallaan ei tee keholle hirmuisen hyvää, vaikka pään sisällä kaikuisikin riemun kiljahdukset uusien väriraitojen myötä (ainakin mulla).

Ennen kuin käsityön huuma vetää kroppasi ihan jumiin, ota tämä taukojumppa käyttöön. Lihakset kaipaavat kipeästi happea, mitä voit tarjoilla niille liikkumalla ja käyttämällä niveliä ääriasennoissa. Tässä neulojan minijumpassa aktivoidaan selän, niskan ja hartioiden lihaksia sekä venytellään kyynärvarsia, kaulaa ja lonkankoukistajia.

Yleisön pyynnöstä tein myös tulostettavat kuvalliset ohjeet. Tallenna tiedosto koneellesi, jotta kuvat asettuvat oikein. Lataa ohjeet tästä linkistä ? ➡️ http://bit.ly/neulojan-jumppa

Näin jumppa menee:

1. Lonkankoukistajan venytys + hartioiden pyöritys

Nouse sohvan eteen, nosta toinen jalka koukussa sohvalle ja käännä häntäluuta koipien väliin niin, että saat lonkankoukistajaan venytyksen. Mitä koukummassa polvi on, sen enemmän myös etureisi venyy.
Tuo kädet olkapäille ja pyöritä kyynärpäillä isoa ympyrää molempiin suuntiin. Vaihda jalka, ja jännitä hartioita korkealle korvia kohti ja pudota lempeästi alas rennoksi. Toista muutama nosto ja pudotus.

2. Lapapunnerrus

Aseta kädet sohvan käsinojalle, pöytää vasten tai ikkunalaudalle. Lukitse vartalo jämäkäksi lankuksi. Pidä kyynärpäät suorana ja tee lapapunnerruksia: rutista lapoja yhteen ja työnnä niitä kauas erilleen. Pidä hartiat alhaalla kaukana korvista. Mitä matalammalla kädet ovat, sitä enemmän lapojen alueen lihakset tekevät töitä.

3. Kyynärvarsien venytys

Tuo kädet pöydälle, sormet itseesi päin. Jos liikkuvuus sallii, siirtele painoa varovasti taaksepäin tehostaen venytystä.
Käännä sormet eteenpäin ja pyöritä suoria käsivarsia olkapäistä.
Käännä toisen käden kämmenselkä pöytää vasten, lukitse se paikoilleen toisella kädellä ja toista suoran käden pyöritys olkapäästä. Anna toiselle kädelle sama käsittely.

4. Kaksoisleukailu

Asetu selkä seinää vasten ja tuo takaraivo seinään kiinni vetämällä leukaa taaksepäin.

5. Kaulan venytys

Istu hyvässä ryhdissä. Paina kädellä solisluun alta ja nosta leukaa vastakkaiseen suuntaan kieli kitalaessa. Toista toiselle puolelle.Tee jokaista liikettä kymmenisen kertaa, ja ta-daa – kroppa on taas paljon virkeämpi puikkojen viuhtomiseen! Jumppaa koko homma kerralla tai valitse yksi liike 30-60 minuutin välein tehtäväksi. Joka tapauksessa on hyvä nousta ylös jaloittelemaan puolen tunnin välein.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä