Painopeitolla paremmat unet

Mikä ihmeen painopeitto?

Postaus on toteutettu yhteistyössä Hyvinvointistudio Sinun Kehon kanssa, joka tarjosi painopeiton käyttöön.

Oletko koskaan kuullut painopeitosta? Painopeitolla tarkoitetaan nimensä mukaisesti painavaa peittoa, joka painaa noin 10% käyttäjänsä normaalipainosta. Painopeitto voi parantaa unenlaatua ja helpottaa rauhoittumista.

Kiinnostuin kovasti painopeitosta, sillä olen hyvin herkkäuninen ja kärsin unettomuudesta aika ajoin. Kaikki järkevältä vaikuttavat keinot parantaa unenlaatua ovat siis todellakin tervetulleita, etenkin jos homma on yhtä helppoa kuin muhkean peiton alle pujahtaminen!

Painopeittoja valmistavan suomalaisen Hyvinvointistudio Sinun Kehon mukaan painopeiton vaikutus perustuu mielihyvähormonien tuotantoon. Tasaista ja sopivan painoista peittoa käytettäessä keho saa aivoilta viestin, että on aika rauhoittua. Yrityksen mukaan painopeitto auttaa levottomuuteen, helpottaa nukahtamista, sekä parantaa unenlaatua.

Hyvinvointistudio Sinun Kehon yrittäjä Hanna Lampen ja painopeitto

Yrityksen mukaan painopeittoja käytetään myös terapiavälineenä aistihäiriöiden kuntoutuksessa ja helpottamaan arjen sujumista sairaaloissa, kouluissa ja kotona.

Kotimainen painopeittoja valmistava pienyritys: Hyvinvointistudio Sinun Keho

Haastattelin Hyvinvointistudio Sinun Kehon yrittäjää Hanna Lampenia. Mistä kaikki oikein alkoi?

Hannan mukaan Hyvinvointistudio Sinun Keho toimii yhdessä Hannan äidin ompelimoyrityksen kanssa. Yhdessä he työllistävät tällä hetkellä kahdeksan ompelijaa, sekä kuusi hyvinvointialan ammattilaista alihankintatyöläisinä. Hannan hyvinvointialan yritys on perustettu jo vuonna 2004, ja vuonna 2017 hän heittäytyi kokopäiväiseksi yrittäjäksi.

Hanna kertoo saaneensa Facebookin naisyrittäjät –ryhmän jäseneltä kysymyksen, josko hänen yrityksensä voisi alkaa tehdä myös painopeittoja muiden hyvinvointi- ja terveysalan tuotteiden ohella. Hanna innostui ajatuksesta ja näin myös painopeitot tulivat mukaan tuotevalikoimaan.

Ekologiset ja kotimaiset Sinun Keho –painopeitot hurmaavat

Hanna otti yhteyttä toimintaterapeutteihin kerätäkseen lisää tietoa painopeiton vaikutuksista kehossa. Tietojen perusteella Hannan äiti kehitteli yli 40-vuoden kutomo- ja ompelukokemuksellaan juuri heidän näköisensä painopeiton: kehoa myötäilevän ja mahdollisimman ekologisen.

Pian tilauksia oli tullut niin paljon, että Hanna haki äidin avuksi ensimmäiset ompelijat. Hanna kertoo saaneensa todella paljon hyvää palautetta Sinun Keho -painopeitoista. Aluksi Hannan oli vaikea uskoa, että painopeitto auttaisi niin valtavan monia uniongelmissa ja rauhoittumisessa. Moni asiakas soitti ja kiitti, kuinka uni oli parantunut Sinun Kehon painopeiton avulla monien unilääkevuosien jälkeen.

Painopeitto auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan

Yrittäjä kertoo olevansa iloinen, että voi auttaa ihmisiä koko ajan lisääntyvissä uniongelmissa näin luonnollisin keinoin. Sinun Kehon painopeitoissa suositaan ekologisuuttaja suomalaisuutta. Puuvillakankaan sisään on taskutettu painoksi joko puhdistettua viljanjyvää tai kierrätettyä, puhtaasta elintarvikemuovista tehtyä painoraetta.

Jyväpeitto on luonnontuote, joka on mahdollista tuulettaa, mutta painoraepeitto on mahdollista myös pestä. Jyväpeiton päälle voi tilata suojalakanan vahinkojen varalle. Molempien peittojen päälle puetaan pussilakana normaaliin tapaan.

Hanna muistuttaa, että jos asiakas sairastaa verenkiertoelimistön tai hengityselimistön sairauksia, on painopeiton käytöstä keskusteltava lääkärin tai muun hoitoalan henkilön kanssa.

Testissä painopeitto – auttaako painopeitto uniongelmiin?

Sain testiin Sinun Keho –painopeiton, jota olen käyttänyt nyt noin pari viikkoa. Sattumaa tai ei, ensimmäisenä yönä painopeiton alla nukuin kokonaiset kymmenen tuntia. Seuraava yö ei kuitenkaan mennyt niin lokoisasti, joten ei voi sanoa painopeiton mahdollistavan aukottomasti ja joka kerta mahtavan runsaat yöunet. Ei siitä kuitenkaan haittaakaan ole!

Muovirakeita peitossa, jatkoon vai ei? Peitto tuntuu sopivan lämpimältä, mutta ei liian kuumalta, sillä sen toinen puoli on vanua ja toinen puoli on kierrätysmuovirakeita. Peitto tuntuu sopivan myös hyvin yhteen käyttämäni jyvätyynyn kanssa. Ilmeisesti pidän jyvämäisistä rakenteista peitoissa ja tyynyissä!

Painopeitto sopii nukkumisen lisäksi lyhyisiin rentoutumishetkiin vaikkapa sohvalla

Olen käyttänyt peittoa nukkumisen lisäksi myös lyhyisiin rentoutumishetkiin esimerkiksi sohvalla. Aivan ensimmäisellä kerralla peitto tuntui suorastaan naulitsevan minut sohvalle, mutta kuitenkin hyvällä tavalla. Pelkäsin, että peitto saattaisi tuntua varsinkin nukkuessa ahdistavan painavalta, mutta se tuntuu mukavan tiiviiltä ja rauhoittavalta. Sinun Keho –painopeitot tehdään mittatilaustyönä, jotta peitosta ei vahingossakaan tule liian painavaa.

Peitto toimii sangen hyvin silloin, kun haluan rauhoittua vähäksi aikaa esimerkiksi iltapäivällä töiden jälkeen. Peitto toimii hieman samalla tavalla kuin piikkimaton päällä makaaminen: painopeiton alla on mukava rauhoittua hetkeksi. Lyhyt loikoiluhetki painopeiton alla muistuttaa myös jollain tapaa joogatunninjälkeistä loppurentoutusta – peiton alta pois kömpiessä olo on rauhoittunut.

Sinun Keho -painopeitto jää käyttöön myös yöaikaan, sillä sen halaus on miellyttävää ja tasaista. En todellakaan halua tavallisia haleja yöaikaan, vaan tilaa ja rauhaa! Painopeiton läheisyys ei kuitenkaan ahdista – ja peitto ei myöskään potki unissaan tai kuorsaa.

Sinun Keho -painopeiton päällä käytetään tavallista pussilakanaa

Summa summarum: painopeitto toimii niin lyhyisiin rentoutumis- ja rauhoittumishetkiin kuin tavalliseen nukkumiskäyttöön. Vaikka yöunet jäisivät lyhyiksi stressin, lapsien, kiireen tai jonkin muun syyn takia, painopeiton alla on helppo ladata akut tekemällä lyhyt tietoisuusharjoitus tai ihan vain sulkemalla silmät.

Alennuskoodi seuraajilleni Sinun Keho-painopeittoihin

Halusin testata Sinun Keho –painopeittoa ja kertoa siitä lukijoilleni, sillä uskon peitosta olevan apua monille kaltaisilleni univaikeuksia kärsiville. Hanna Lampenin yritys on kotimainen pienyritys, joiden tukemisesta erityisesti pidän.

Neuvottelin Hannan kanssa 20 euron alennuksen pestäviin painopeittoihin. Alennuskoodilla MAIKKIMARJANIEMI (en hyödy taloudellisesti alennuskoodin käyttämisestä) saat siis kaikista pestävistä painopeitoista 20€ alennuksen, sekä toimituksen ilman toimituskuluja lähimpään postiin. Tilaa tästä!

Toimi nopeasti, sillä tarjous on voimassa vain sunnuntaihin 3.3. asti! Alennuskoodin voi käyttää vain kerran.

Superale 3.-9.8.!

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin!

Saat alennuksen koodilla: SUPER

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.