fbpx

Tehosta treeniä – Pakaralihakset töihin yhdellä muutoksella

Pakaralihakset kannattaa herätellä muutenkin kuin treenatessa. Monet kokevatkin pakaralihasten aktivoinnin ja treenaamisen haastavaksi. Tässä yksi parhaista luonnollisista tavoista saada pakaralihakset (+takareidet ja pohkeet) töihin sekä säilyttää alaraajojen liikkuvuus ja lonkankoukistajien venyvyys. Tarvitset vain tasa- ja ohutpohjaiset joustavat kengät sekä mielellään vaihtelevan maaston, kuten metsäpolun. Videolla osteopaatti Kari Suomalainen ( osteon.fi ) kertoo miksi.

Tavallisesti lenkkareissa ja kävelykengissä on kantavaimennus ja lievä, mutta merkittävä kantakorotus (ns. heel-toe drop). Tämä asettaa sinut jo seisoma-asennossa lievään etunojaan, jonka kompensoimiseksi ojennat yläselän suoraksi ja vedät rintakehän ylös. Kävelysi muuttuu lähinnä hallituksi eteenpäin kaatumiseksi ja askelpituus lyhenee. Tämä johtuu siitä, että et tarvitse aktiivista tehokasta varvastyöntövaihetta ja lonkan täyttä ojennusta, jolla alaraajan lihasten takaketju ja pakara työllistyisivät tehokkaasti. Jos jalkineessa on vielä jäykkä pohja, jalkaterän nivelet jäykistyvät ja jalkaterän lihasten voima heikkenee kuormituksen puutteesta.

Hanki siis hyvät ohutpohjaiset, tasaiset ja joustavat jalkineet ja lähde reippaalle kävelylle metsäpolulle.

Huomaa kuitenkin, että siirtyminen uudenlaisiin jalkineisiin kannattaa tehdä maltillisen nousujohteisesti, jotta vältyt jalkojen ja alaraajojen rasituskiputiloilta.

Tämän yksinkertaisen, luonnollisen ja tehokkaan muutoksen myötä pakarasi aktivoituvat paremmin ja kaikki pakaraharjoitteet vaikkapa salilla, tai muissa treeneissä ovat tähän muutokseen nähden varsin pieni tekijä.


 

Lue myös

Vaivaako hiirikyynärpää?

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Treenivinkit

3 x vinkki miten saat treenistä tuloksia

Itselle mieluisalla tavalla treenaaminen on mahtava tapa piristää mieltä ja vahvistaa kehoa. Hyvän mielen lisäksi moni liikkuja luultavasti toivoo saavansa treenaamisesta myös näkyviä tuloksia. Mutta