Tehokiinteytys kuukaudessa alkaa pian!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Tehosta treeniä – Pakaralihakset töihin yhdellä muutoksella

Pakaralihakset kannattaa herätellä muutenkin kuin treenatessa. Monet kokevatkin pakaralihasten aktivoinnin ja treenaamisen haastavaksi. Tässä yksi parhaista luonnollisista tavoista saada pakaralihakset (+takareidet ja pohkeet) töihin sekä säilyttää alaraajojen liikkuvuus ja lonkankoukistajien venyvyys. Tarvitset vain tasa- ja ohutpohjaiset joustavat kengät sekä mielellään vaihtelevan maaston, kuten metsäpolun. Videolla osteopaatti Kari Suomalainen ( osteon.fi ) kertoo miksi.

Tavallisesti lenkkareissa ja kävelykengissä on kantavaimennus ja lievä, mutta merkittävä kantakorotus (ns. heel-toe drop). Tämä asettaa sinut jo seisoma-asennossa lievään etunojaan, jonka kompensoimiseksi ojennat yläselän suoraksi ja vedät rintakehän ylös. Kävelysi muuttuu lähinnä hallituksi eteenpäin kaatumiseksi ja askelpituus lyhenee. Tämä johtuu siitä, että et tarvitse aktiivista tehokasta varvastyöntövaihetta ja lonkan täyttä ojennusta, jolla alaraajan lihasten takaketju ja pakara työllistyisivät tehokkaasti. Jos jalkineessa on vielä jäykkä pohja, jalkaterän nivelet jäykistyvät ja jalkaterän lihasten voima heikkenee kuormituksen puutteesta.

Hanki siis hyvät ohutpohjaiset, tasaiset ja joustavat jalkineet ja lähde reippaalle kävelylle metsäpolulle.

Huomaa kuitenkin, että siirtyminen uudenlaisiin jalkineisiin kannattaa tehdä maltillisen nousujohteisesti, jotta vältyt jalkojen ja alaraajojen rasituskiputiloilta.

Tämän yksinkertaisen, luonnollisen ja tehokkaan muutoksen myötä pakarasi aktivoituvat paremmin ja kaikki pakaraharjoitteet vaikkapa salilla, tai muissa treeneissä ovat tähän muutokseen nähden varsin pieni tekijä.


 

Lue myös

Vaivaako hiirikyynärpää?

Superale 3.-9.8.!

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin!

Saat alennuksen koodilla: SUPER

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.