Black Friday -superale on käynnissä ja saat valikoidut kurssit ja tuotteet jopa -70% alennuksella

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Roiku!

Roikkuminen on erittäin hyvä tapa kaikenikäisille. Se kehittää puristusvoimaa ja venyttää ihanasti yläkroppaa. Olkapäiden liikeradat paranevat ja lihakset saavat mukavasti hommia.

Kipua ei saa tuntua. Jos venytys on liian voimakas tai puristusvoima ei riitä oman kehon kannatteluun, pidä jalat maassa tai korokkeella ja varaa käsille vain osa kehonpainosta.

Lapavetoharjoitus tekee todella hyvää hartioille ja selälle: vaihtele roikkumisasentoa passiivisesta roikunnasta aktiiviseen, eli anna aluksi hartioiden venyä korviin asti ja vedä sen jälkeen lapoja alaspäin. Liike voi olla aluksi vain pari senttiä. Kun liikkuvuus ja voima lisääntyvät, liikeratakin kasvaa muutamalla sentillä.

Voit tehdä viidestä kymmeneen lapavetoa joko työpäivän lomassa, jos löydät tangon mistä roikkua. Liike toimii myös erinomaisesti yhtenä lämmittelyliikkeenä ennen treeniä. Hyvä vaihtoehto on myös heittää liike treenin loppupuolelle ja roikkua niin kauan kuin puristusvoima vain riittää.

Käden puristusvoima muuten ennustaa vanhuuden toimintakykyä sekä elinikää. Hyvä puristusvoima kertoo yleensä muutenkin hyvästä voimatasosta.

No mitenkä on: jaksatko kannatella itseäsi vapaassa roikunnassa?

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Elämäntapamuutos

Vältä nämä yleisimmät virheet painonpudotuksessa

Haluaisitko pudottaa painoa, mutta olet sekaisin erilaisten ohjeiden viidakossa? Mitkä painonpudotuskeinot ovat oikeasti toimivia ja terveellisiä? Ei mikään ihme, jos asiassa menee sekaisin, sillä dieettejä