fbpx

Simppeli kehonhuoltovinkki pakaroita treenaavalle

Jos olet tehnyt viime aikoina pakaratreenejä, niin saatat olla kehonhuollon tarpeessa.

Jos takaketjusi kiristää, pakaroilla on hankaluuksia saada muotoa tai jos alaselkä tai lonkka kipuilee*, kokeile tätä venytystä.Tämä on helposti yksi lemppareistani, koska se venyttää koko lihasketjua yksittäisen lihaksen sijaan.

Näin se käy:

  • Istu toisella kankulla noin lantionkorkuiselle penkille niin että toinen reisi jää suoraksi lattiaa kohti. Ruokapöytä toimii tähän tosi hyvin.
  • Pidä penkillä oleva jalka melko suorana. Polvi saa olla pehmeänä.
  • Kurota vastakkaisella kädellä 45° kulmassa alas. Voit ensin käväistä tunnustelemassa venytystä ennen kuin uppoudut sinne kunnolla.
  • Hengitä rauhallisesti ja rentouta tietoisesti kireitä paikkoja. Pistävää kipua ei saa tuntua.

Toistaamalla tämän venytyksen molemmille puolille niin usein kuin muistat muutaman päivän ajan teet takaketjustasi liikkuvamman. Treenikin menee paremmin perille, kun liikelaajuudet on kunnossa. 👊

*Jos lääkärisi on kieltänyt selän pyöristämisen ja kiertämisen yhtä aikaa tai jos selkäsi kipeytyy venytyksen jälkeen, jätä tämä venytys väliin.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Treenivinkit

3 x vinkki miten saat treenistä tuloksia

Itselle mieluisalla tavalla treenaaminen on mahtava tapa piristää mieltä ja vahvistaa kehoa. Hyvän mielen lisäksi moni liikkuja luultavasti toivoo saavansa treenaamisesta myös näkyviä tuloksia. Mutta