Sopivatko tavoitteesi kalenteriisi?

Maikin valmennukset ja kurssit aloitetaan usein 5 kertaa miksi –tehtävällä, jolla selvitetään miksi tavoitteesi ovat sulle tärkeitä. Kurssit aloitetaan siis pohtimalla omia arvoja ja syitä lähteä kurssille mukaan. Vastaukseksi ei tässä tapauksessa riitä ”olisi kiva vähän laihtua”. Tehtävällä pyritään löytämään mahdollisimman arvokas ja voimakas motivaation lähde onnistumiselle, sillä tutkimusten mukaan omien arvojen mukaan eläminen tukee tavoitteiden toteutumista ja hyvinvointia.

Miksi esimerkiksi haluat pudottaa painoa? Siksi, koska haluat olla energisempi? Miksi haluat olla energisempi? Koska jos olet energisempi, sinulla riittää virtaa harrastaa iltaisin. Miksi haluat virtaa harrastaa iltaisin? Ja niin edelleen edeten. Tehtävässä kuoritaan siis ydinarvo esiin kysymällä viisi kertaa miksi.

Mitä teet nyt elämässäsi ja miksi?

Kun elämäntilanteet muuttuvat, tavoitteetkin voivat muuttua ja asioiden tärkeysjärjestys voi vaihdella. Maikki suosittelee säännöllistä arvokartoitusta: mitä teet nyt elämässäsi ja miksi. Onko sulla jotain tavoitteita liittyen terveys- ja hyvinvointiasioihin, kuten uneen, liikuntaan, ravintoon ja stressinhallintaan? Tavoite voi hyvin olla myös se, että haluat vain pitää nykytilanteen – että liikkuisit ja söisit samaan malliin kuin nyt. Tämä voi olla oikein hyvä tavoite joissain elämäntilanteissa!

Mieti siis tämän hetken elämäntilanteeseen sopiva tavoite. Mihin elämänarvoihin sun tavoite linkittyy? Kun olet saanut tehtyä tämän, avaa kalenteri tai mieti viikko taaksepäin. Miten ajankäyttö liittyy arvoihisi? Käytätkö aikaa paljon asioihin, jotka eivät ole sulle tärkeitä tai välttämättömiä? Vai elätkö melko hyvin arvojesi mukaan? Tuskin kukaan voi elää ihan koko ajan arvojensa mukaisesti, mutta mitä paremmin elää niiden mukaisesti, sitä paremmin mieli ja keho voi.

Ensi viikon torstaina 13.9. alkaa Maikin suosituin elämäntapamuutosvalmennus Jenkkakahvoista tiimalasiksi. Jos sinun tavoitteenasi on tänä syksynä onnistua, niin lähde mukaan!

Superale 3.-9.8.!

SUPERALE on syksyn suurin ale, jolloin kaikki kurssit ja e-kirjat ovat puoleen hintaan. Lisäksi kirjat ja treenivälineet saa alehinnoin!

Saat alennuksen koodilla: SUPER

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Hyvinvointi

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä