Tehokas koko kropan kuminauhajumppa

Löytyykö kotoa vastuskuminauha, mutta et oikein tiedä, mitä sillä voisi tehdä? Kokeile helppoa kuuden liikkeen tehotreeniä!

Vastuskuminauha on mainio hankinta kotitreenaajalle, sillä sen avulla pystyy tekemään monipuolisesti erilaisia treenejä vaikka omassa olohuoneessa. Kuminauhoja on saatavana useita eri vahvuuksia ja sen vastusta on muutenkin helppo säädellä itselle sopivaksi.

Kuminauha muuntuu yllättävän moneen liikkeeseen vastukseksi ja lisämausteeksi treeneihin. Kokeile alla olevan videon koko kropan tehokasta kuminauhajumppaa!

https://www.facebook.com/maikkimarjaniemipt/videos/1112322972483650/?v=1112322972483650
Tehokas koko kropan kuminauhajumppa onnistuu vain kuudella liikkeellä

Millainen kuminauha tarvitaan kuminauhajumppaan?

Yleisimmin erilaisista vastuskuminauhoista käytössä on perinteinen pitkä kuminauha, joka on helppo solmia myös yhtenäiseksi ympyränmalliseksi vastukseksi vaihtelua ja lisämonipuolisuutta kaivatessaan. Tällaisia minikuminauhoja eli lenkkikuminauhoja on myös erikseen saatavilla.

Kuminauhat sopivat pieneen tilaan, joten niitä on helppo säilyttää kotona hieman useampiakin. Kuminauha mahtuu helposti mukaan myös treenikassiin, ja sen voi sujauttaa myös vaikkapa takin taskuun lenkille lähtiessä. Lenkkipolulla voit tehdä nopean kuminauhajumpan verryttävästi tai sitten tehdä kunnon lihaskuntojumpan.

Helppo kuminauhajumppa
Treenikuminauhoja löytyy kuvan pieninä lenkkikuminauhoina sekä suorina vastuskuminauhoina

Kätevän kokonsa ansiosta kuminauha mahdollistaa treenaamisen myös reissussa, mökillä tai vaikkapa kesällä puistossa auringon paisteessa.

Kuuden liikkeen kuminauhatreeni koko kropalle

Treenin liikkeet tehdään vuoron perään kuntopiirinä, 3–5 kierrosta. Voit levätä liikkeiden välissä hetken, kunnes tunnet olevasi valmis tekemään seuraavan liikkeen keskittyneesti ja huolellisesti.

Sarjojen eli kierrosten määrällä voit säätää treenin kuormittavuuden ja keston itsellesi sopivaksi. Lepää kuitenkin kierrosten välillä pari minuuttia, jotta pystyt tekemään taas laadukkaita toistoja seuraavalla kierroksella.

Lämmittely

Ota kuminauhasta kiinni molemmilla käsillä. Vedä kuminauhaa ylhäältä sivuille alas, vuorotellen vartalon eteen ja taakse. Pidä selkä neutraalina, ettei se pääse liian suurelle notkolle.

1. Sivuaskellus ja olan ulkokierto

Astu kuminauhan päälle ja ota kuminauhan päistä ote ristiin, peukalot ylöspäin. Kyykkää jaloista paino hieman alas, ja lähde askeltamaan sivulle. Samalla kun askellat sivulle, kierrä saman puolen olkapäätä ulospäin, tuoden nyrkkiä vuorotellen navan kohdalle ja sieltä yläviistoon. Pidä lapaluu paikoillaan. Tee yhdelle puolelle 8–10 toistoa, jonka jälkeen tee perään toiselle puolelle saman verran toistoja. Liikkeessä työssä ovat sivupakara ja olkapään kiertäjäkalvosinlihasryhmä.

2. Kulmasoutu istuen

Jos omistat myös hieman jämäkämmän kuminauhan, voit ottaa sellaisen käyttöön tätä liikettä varten. Istu lattialle, aseta kuminauha jalkapohjia vasten ja ota molemmilla käsillä kuminauhan päistä kiinni niin, että saat itsellesi sopivan vastuksen. Suorista selkä, ja lähde soutamaan käsillä. Liike alkaa siitä, että vedät lapaluita taakse ja alas. Saman liikkeen pystyt tekemään myös seisten kiinnittämällä kuminauhan esimerkiksi ovenkahvaan. Tee liikettä 10–15 toistoa. Työssä ovat pääosin selän lihakset.

3. Tähti + pystypunnerrus

Seiso kuminauhan päällä, ota käsillä kuminauhan päistä kiinni ja tuo ne olkapäiden vierelle. Tuo paino toiselle jalalle ja nosta toista jalkaa sivulle. Nosta vastakkainen käsi ylös. Palaa takaisin molemmille jaloille joustaen hieman polvista, ja tee sama liike sitten toiselle puolelle. Ei haittaa vaikka horjuisit välillä, se haastaa sopivasti tasapainoa. Tee liikettä 10–15 toistoa. Työssä ovat pääosin olkapäät ja reiden loitontajat.

4. Vaaka + siivet

Astu toisella jalalla kuminauhan päälle. Astu toisella jalalla pitkä askel taakse kumartaen suoralla selällä hieman eteenpäin, ja nosta samalla kädet suorina sivuille hartioiden linjaan. Palauta kädet ja jalka takaisin ja toista samalle puolelle 10–15 kertaa. Tee saman verran toistoja myös toiselle puolelle. Työssä ovat tukijalan pakara, olkapäät ja takaolkapäät.

5. Yhden jalan maastaveto

Tässäkin liikkeessä toimii hyvin jämäkämpi kuminauha. Astu toisella jalalla kuminauhan päälle, toisella jalalla pieni askel taaksepäin ja käsillä tiukasti kiinni kuminauhasta. Lähde työntämään lantiota taaksepäin suoralla selällä. Kun tunnet venytyksen takareidessä, ojenna lantio takaisin ylös pakaran voimalla. Tee 8–12 toistoa kullekin jalalle. Työ kohdistuu takareisille ja pakaralle.

Kuminauhajumppa ja maastaveto

6. Ojentajapunnerrus

Tuo kuminauha selän taakse, ota kuminauhasta kiinni toisella kädellä alakautta ja toisella yläkautta. Lähde ojentamaan yläkättä suoraksi pitäen kyynärpään koko ajan paikoillaan. Tee 10–15 toistoa ja sitten toiselle kädelle saman verran. Työssä on ojentajalihas.

Kuminauhajumppa tuo tehoa kotitreeniin: tutustu kurssiin alehinnalla

Haluatko treenata lihas- ja kestävyyskuntoa, liikkuvuutta ja nähdä treenin positiiviset tulokset kehossa? Jos haluat tehdä helppoa ja tehokasta kotitreeniä, kuminauhajumppa on todella hyvä vaihtoehto.

Tiesitkö, että tiimimme liikunnanohjaaja Sohvi on aivan erityisen liekeissä valikoimaamme tulleesta Nopeat kuminauhatreenit -kurssista?

Tiimillämme on oma chat, jossa keskustelemme valmennuksista. Tässä muutama ihana kommentti, jotka Sohvi lähetti tiimimme chattiin työstäessään kurssia:

“Oon ihan in lööv noihin kuminauhakurssin flow-treeneihin!”

“Oispa jo tuo kurssi valamis! Tulee taas tosi kiva kurssi.”

“Hankkikaa jo valmiiksi kumppareita, koska uskon, että haluutte jumppailla näitä juttuja!”

Voit siis olla varma, että Nopeat kuminauhatreenit -kurssi on tehty antaumuksella, huolella ja rakkaudella – unohtamatta tietenkään sitä, että treenistä pitää todella saada tuloksia.

Haluan antaa blogin lukijoille alennuksen kurssista. Siksi pääset mukaan nyt 50 % alennuksella, kun syötät kassalla kuponkikoodin: KUMINAUHA50

>> Klikkaa tästä ja pääset Nopeat kuminauhatreenit -valmennukseen nyt 50 % alennuksella, kun käytät kuponkikoodia KUMINAUHA50

Nopeat kuminauhatreenit -valmennus sopii sinulle, jos tunnistat itsesi joistain seuraavista asioista:

  • Haluat tehdä tehokasta treeniä sekä nähdä ja tuntea tulokset kehossasi.
  • Et halua opetella monimutkaisia liikkeitä ja treenimuotoja, vaan haluat tuloksia helpoilla treeniliikkeillä.
  • Et halua kotisi täyttyvän monista erilaisista kotijumppavälineistä, vaan haluat välineiden mahtuvan pieneen tilaan.
  • Haluat tukea painonhallintaa ja polttaa kehostasi ylimääräistä, haitallista rasvaa.
  • Haluat tulla parempaan kuntoon ja tuntea olosi energisemmäksi arjessa ilman, että joudut tehdä epämukavaa rääkkitreeniä.

Valmennuksessa saat 15 erilaista kuminauhajumppaa: lihaskuntotreeniä, sykkeennostoharjoittelua, reisi-peppu-vatsa -jumppia, liikkuvuutta parantavia flow-harjoituksia ja kehonhuoltoharjoituksia. 

Pääset mukaan Nopeat kuminauhatreenit -valmennukseen nyt 50 % alennuksella, kun käytät kuponkikoodia: KUMINAUHA50

Valmennuksella on 100 % tyytyväisyystakuu. Voit siis testata sitä rauhassa 14 päivän ajan ja jos treenit eivät sovellu sinulle, palautan rahasi takaisin.

Pääset Nopeat kuminauhatreenit -valmennukseen nyt 50 % alennuksella, kun käytät koodia KUMINAUHA50

Nappaa treenit 50 % alennuksella, syötä kassalla alekoodi: KUMINAUHA50

Haluatko, että tehokas ja helppo kuminauhajumppa on osa arkirutiiniasi? Ale päättyy pian, joten toimi nopeasti!

Ilmainen 10 päivän kotitreenihaaste

Onko liikunta jäänyt pitkäksi aikaa ja aloittaminen tuntuu vaikealta?

Tällaisia tuloksia saat, kun lähdet mukaan 10 päivän kotitreenihaasteeseen:

Paina nappia ja lähetän ensimmäisen 15 minuutin treenin sähköpostiisi heti.

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Proteiinirahka sopii satunnaiseen käyttöön
Ruokavinkit

Proteiinirahka ja -patukka: haittaa vai hyötyä?

Proteiinirahka, proteiinipatukka, proteiinivanukas… Kaupoissa riittää erittäin runsaasti valinnanvaraa erilaisiin proteiinituotteisiin. Onko maustettu proteiinirahka tai -patukka terveellinen vaihtoehto välipalaksi? Entä sopivatko ne säännölliseen käyttöön? Lue tästä

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi.