Venyttely – miksi, miten, milloin?

Mitkä ovat venyttelyn hyödyt? Kannattaako päivittäinen venyttely? Mistä saada toimivat venyttelyohjeet?

Jatka lukemista →

Sannin satokausivinkit | Marraskuu: Värejä ja vitamiineja

Vuoden pimein aika vaatii paitsi paljon kynttilöitä ja tunnelmavaloja, myös runsaasti värejä ja vitamiineja. Herkulliset reseptit ja vinkit kaamokseen.

Jatka lukemista →

Vältä nämä mokat — VHH, gluteeniton, rasvaton, pätkäpaasto

Hiilarit on hyviksiä

Ruokavalioseikkailuja ja ravitsemusterapeutin vinkit järkevämpään toteutukseen.

Jatka lukemista →

Tehosta treeniä – Pakaralihakset töihin yhdellä muutoksella

Pakaran aktivointi kenkävalinnoilla

Tässä yksi parhaista luonnollisista tavoista saada pakaralihakset töihin sekä säilyttää alaraajojen liikkuvuus ja lonkankoukistajien venyvyys.

Jatka lukemista →

Miten syödä terveellisesti mutta edullisesti

Tarkoittaako terveellisesti syöminen aina valtavaa kauppalaskua? Miten ruokakustannukset voi pitää kurissa terveellisyydestä tinkimättä?

Jatka lukemista →

Proteiinijauhe — Lisäravinne vai oikeaa ruokaa?

Erilaisten proteiinijauheiden käyttö ja tarjonta ovat lisääntyneet muutaman viime vuoden aikana selkeästi. Monien valmistajien jauheet ovat rantautuneet jopa pikkukauppojen hyllylle, ja netissä tarjonta on valtavaa. Proteiinijauheet ovat nykyään tuttuja yhä useammalle, ja hera- ja maitoproteiinin rinnalle on ilmaantunut monen sorttista kasviproteiinijauhetta. Lisäravinteita vai oikeaa ruokaa?   Olen törmännyt usein käsitykseen, että esimerkiksi heraproteiini olisi jotenkin…

Jatka lukemista →

Tavoitteet tuloksiksi – kuinka ystävät vaikuttavat onnistumiseen?

Onko sulle tuttu tilanne se, että olet alkanut viilata elämäntapojasi ja haluaisit kertoa uusien, parempien tapojen ilosanomaa läheisille, mutta jostain syystä heitä ei kiinnosta yhtään? Joku saattaa jopa toppuutella ja käskeä vähän relaamaan sen lenkkeilyn kanssa ja ottamaan suklaata. Miten jatkaa muutosta näinkin lannistavissa sosiaalisissa ympyröissä?

Jatka lukemista →

Sannin satokausivinkit | Lokakuu: Kirpakoita syyspäiviä ja kotimaista kasvistarjontaa

Heippa! Olen Sanni, Maikin tiimin ravitsemusterapeutti. Tämä blogi on ensimmäinen osa Satokausivinkit-blogisarjaa, jossa keskitytään kulloinkin sesongissa oleviin, ensisijaisesti kotimaisiin kasviksiin ja niiden käyttötapoihin. Luvassa siis ravitsemustietoa, ideoita ja reseptivinkkejä. Satokausivinkit postataan aina kuun alussa. Yksi vuoden parhaimmista kuukausista on täällä. Parhaimmillaan saamme nauttia aurinkoisen kirpakoista syyspäivistä ja kotimainen kasvistarjonta on edelleen monipuolista. Ja jos sataa…

Jatka lukemista →

Selviytymisopas puolimaratonille

Suunnitteletko juoksevasi ensimmäisen puolimaratonisi? 21,1 kilometrin matka vaatii hieman valmistautumista ja ensimmäinen kerta voi jännittää ja herättää kysymyksiä. Jaksanko juosta niin pitkään, kuoleeko siinä ajassa nälkään, pitääkö ottaa vesipullo ja missä sen kuljettaminen on vähiten vaivalloista?

Jatka lukemista →

Tunnesyöminen – Sokerin vai selittelyn makua?

Kun käsi hamuaa karkkipussia tai suklaalevyä, huomaatko vetoavasi sokeririippuvuuteen? Onko sokeririippuvuutta olemassa ja miten se toimii? Tunnesyömiseen perehtynyt psykologi ja Pysäytä tunnesyöminen -kirjan vastikään julkaissut Katarina Meskanen valottaa videoilla tätä hankalana ja pelottavanakin pidettyä aihetta. Lue tämä sivu loppuun ja  saat 10 euron arvoisen edun ostaessasi Pysäytä tunnesyöminen -kirjan!  Sokeririippuvuus herättää paljon tunteita ja…

Jatka lukemista →

Page 1 of 12